Η αφορμή γι’ αυτή την επίσκεψη δόθηκε τον περασμένο Ιούνιο, στην Κύπρο, όταν η Άλκηστις Πρωτοψάλτη άκουσε για πρώτη φορά, στη συναυλία που έδινε για το Ίδρυμα Σοφία τα Παιδιά του Ορφανοτροφείου Μακάριος στη Κένυα να τραγουδάνε τη «Σωτηρία της Ψυχής». Η ίδια υποσχέθηκε από σκηνής ότι θα πάει εκεί και θα τους τραγουδήσει, τηρώντας τελικά την υπόσχεσή της.

Η αξιόλογη ερμηνεύτρια και οι μουσικοί της επισκέφτηκαν τη Μεγάλη Εβδομάδα το «Ορφανοτροφείο Μακάριος» και έστησαν ένα μουσικό εργαστήρι και μια συναυλία για τα παιδιά, μαζί με τα παιδιά. Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη μοιράστηκε με τα παιδιά τα τραγούδια της, χόρεψε και έπαιξε μαζί τους σε μια μοναδική γιορτή αγάπης, ενώ είδε από κοντά το έργο του Ιδρύματος μας.

Όπως λέει η ίδια:

“Είναι Μεγάλη Τρίτη . Είμαστε στο Ορφανοτροφείο Μακάριος του Ιδρύματος Σοφία στην Κένυα . Τα παιδιά ειναι όλα στην αίθουσα φαγητού . Ησυχία με συννεφιά και άπνοια . Οπως κατηφορίζω το δρομάκι ακούω στα Ελληνικά “οπως τυλίγονταν τα χέρια στο σώμα – κι όπως έσπαγε στ’ αστέρια η βραδυά – σου είχα αγγίξει δειλά τη καρδιά – σ’ αγαπάω ..”

Τραγουδούσαν άγγελοι;;;

Αυτές οι παιδικές φωνές βγαίναν απ τους τοίχους και τα παράθυρα και σ’ αγκάλιαζαν. Μπήκα στην αίθουσα και δεν άντεξα… με φοβερή συγκίνηση και ανάμεικτα συναισθήματα άκουσα όλο το τράγούδι – δώρο απο τις μικρές ψυχές…και όταν ξέρεις ΤΙ εχουν περάσει αυτά τα παιδιά , οι λέξεις “ο άγγέλος μου, ο άνθρωπός μου , ο θάνατός μου σε χτυπάνε σα σφυρί …

Η συναισθηματική φόρτιση έσπαγε τα πάντα ήταν μοναδικής έντασης και κατάνυξης .

Ετσι απλά το ξανατραγουδήσαμε όλοι μαζί . Ηταν οι καλύτερες φωνές σε μια στιγμή διαμάντι …

Καλή Ανάσταση!!
Άλκηστις”